Mezejä ja kebabia

Mezejä ja kebabia
Toissailtana meillä oli mahdollisuus käydä maistelemassa turkkilaisia herkkuja Ravintola Perhossa. Suomi ja Turkki juhlistavat 90 vuoden ikään päässyttä diplomaattista suhdettaan ja tähän liittyen Perho toteuttaa turkkilaisen ruuan viikon 22.–27.4. yhteistyössä Istanbulin kulinaarisen instituutin kanssa.

Kutsu turkkilaiseen iltaan ei olisi voinut sattua parempaan saumaan, sillä Suvi oli juuri edellisenä päivänä haaveillut turkkilaisesta ruuasta. Kävimme nimittäin lähes tasan kaksi vuotta sitten syömässä Malesian Langkawilla Suvin synttäreiden kunniaksi pienessä turkkilaisravintolassa Hungry Monkey Cafessa (oudosta nimestään huolimatta ravintola kannattaa tsekata), josta saimme mm. taivaallista leipää ja hummusta. Koska Helsingin turkkilaisten ravintoloiden tarjonta ei ole päätähuimaavan suuri, otimme ilolla illalliskutsun vastaan.

Oli hauskaa, että heti alkuun pääsimme kokeilemaan mezejen tekoa turkkilaisten kokkien johdolla. Tosin Suvi jätti suosiolla mezejen friteeraamisen muille, sillä pelkäsi polttavansa koko ravintolan maan tasalle ja ottikin kontolleen omasta mielestään vastuullisimman tehtävän eli ruuan asettelun lautasille 😀 Mezejen lisäksi saimme maisteltavaksemme paistettua kanaa kuivattujen hedelmien ja manteleiden kanssa sekä riisistä tehdyn jälkiruuan, mutta mezet olivat ruuan osalta ehdottomasti illan parasta antia. Meistä oli myös hauska päästä tutustumaan muihin bloggareihin, sillä matkablogin kirjoittaminen reissun päältä oli kovinkin itsenäistä puuhaa eikä tällaisiin tapahtumiin ole aiemmin ollut mahdollista osallistua.

Nyt kun pääsimme turkkilaisen ruuan makuun, emme todellakaan aio lopettaa syömismaratonia tähän. Huomenaamuna lennämme Berliiniin ja tarkoitus on löytää kaupungin paras döner kebab. Vielä ehditte kertoa oman suosikkipaikkanne!

 
 

Kurkkaa myös nämä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.