0
Seikkailijaa
5
Maata
0
Matkapäivää
0
Törsättyä euroa
5
Matkustettua kilometriä
0
Matkahaavetta

Jutut kartalla

Matkakassa

Pienet sisäiset tilastonikkarimme rakastavat numeroita, joten olemme halunneet pitää kirjaa siitä, mitä mikäkin maksaa. Alle olemme koonneet yhteenvedon maista, joissa olemme blogin olemassaolon aikana matkailleet. Taulukoihin on kirjattu kuinka monta päivää maassa on vietetty ja kuinka paljon rahaa siellä käytettiin (majoitus, liikkuminen, ruoka, aktiviteetit). Summat eivät sisällä lentoja maahan/maasta.

Costa Rica

Costa Rica

24 päivää 1684 euroa

Costa Ricassa keskivertokulutus päivää kohden oli 35€ per henkilö. Costa Rica on yksi Väli-Amerikan kalleimmista maista ja me jouduimme tinkimään asumistasosta sekä ravintolakäynneistä pienentääksemme kulutusta. Majoituimme yleensä halpoihin hostelleihin (7-15 euroa yö) ja joskus vähän kalliimpiin hotelleihin (30–50€/yö). Me teimme paljon ruokaa itse, mutta söimme välillä myös ulkona. Paikallinen ruoka Soda-ravintolassa maksaa 4-6 euroa ja annokset turistiravintoloissa 10–20 euroa. Paikallisbusseilla liikkuminen on halpaa, turistibussit taas ovat todella kalliita (30–90€/väli). Me kävimme muutamalla retkellä, jotka maksoivat 10–50€/kpl.

Espanja

Espanja

7 päivää 828 euroa

Espanjassa kulutimme päivää kohden 118€ eli 59€/hlö. Tuosta vajaasta 120 eurosta käytimme noin 40€ per yö majoitukseen (privaattihuone hostellissa) toiset 40 euroa kahden hengen ruokailuihin ravintoloissa ja loput 40 euroa nähtävyyksiin, julkisilla liikkumiseen ja ostoksiin. Espanjassa vietimme ns. perinteistä lomaa, joten tuhlasimme rahaa liikoja miettimättä ja se näkyi kulutuksessa.

Filippiinit

Filippiinit

13 päivää 870 euroa

Vietimme kaksi viikkoa Palawanin saarella, jossa keskikulutuksemme oli 67€ eli 33,50 euroa per henkilö. Hyvälaatuisesta majoituksesta maksoimme keskimäärin 40€/yö, ruokaan kului meille kahdelle 14€/pv ja loput rahat käytimme aktiviteetteihin kuten saarihyppelyihin sekä saarella matkustamiseen.

Guatemala

Guatemala

17 päivää 994 euroa

Guatemala on yksi Väli-Amerikan edullisemmista maista ja siellä meidän kulutuksemme oli 58€/vrk eli 29€/henkilö. Päiväkulutusta nosti jonkin verran osallistumisemme espanjan kielen kurssille. Mikäli emme olisi opiskelleet, olisi päiväkulutus jäänyt 48 euroon/päivä eli 24€ per henkilö. Maassa vietetystä 17 päivästä olimme 14 päivää Antiguassa, joka oli kuulemamme mukaan muuta maata kalliimpi. Vajaan 60 euron päiväkulutuksemme sisälsi karkeasti ottaen 20 € majoituksen, pari ravintola-annosta kahdelle hintaluokassa 15–30€, aktiviteettejä (opiskelu, retket) sekä kuljetukset.

Hongkong

Hongkong

11 päivää 1614 euroa

Hongkongissa käytimme rahaa päivää kohden 146 euroa eli 73€/hlö. Rahaa kului siis melkein yhtä paljon per päivä kuin viime elokuun USA:n road tripillä. Hongkongissa on mahdollista pärjätä huomattavasti halvemmalla. Me majoituimme kalliiseen (88€/yö) hotelliin, söimme halpojen kiinalaisravintoloiden sijaan hienommissa ravintoloissa, käytimme rahaa huvituksiin (Ocean Park huvipuisto) sekä shoppailimme vaatteita ja tarvikkeita vanhojen/hajonneiden tilalle.

Irlanti

Irlanti

2,5 päivää 252 euroa

Keskivertokulutuksemme Irlannissa oli 50,50 €/hlö/vrk. Tällä rahalla sai oman hostellihuoneen jaetulla wc:llä, muutaman aterian päivässä (ilmainen aamiainen hostellilla), yhden maksullisen nähtävyyden, parit juomat pubissa sekä bussirahaa liikkumiseen.

Malesia

Malesia

28 päivää 1506 euroa

Malesiassa keskivertokulus päivää kohden oli n. 27€ per henkilö. Tällä rahalla sai privaattihuoneen omalla kylpyhuoneella keskitason ho(s)tellista. Hinnat pyörivät 12–38€ välillä per yö. Ruoka maassa on edullista, mm. katuruoka-annoksen saa 1-2 € kun taas ravintolaruoka maksaa 5-10€ ylöspäin. Me söimme usein länsimaalaista ruokaa, mikä nosti ruokakuluja. Eri aktiviteetteihin, kuten elokuvissa käyntiin, mopoiluun ja nähtävyyksiin meillä meni rahaa muutaman kerran viikossa. Yleensä nämä maksoivat muutaman eurosta ylöspäin, harvemmin kuitenkaan yli 10€.

Mexico

Meksiko

47 päivää 3423 euroa

Meksikossa keskivertokulutuksemme päivää kohden oli 36,50€/hlö. Tällä rahalla sai mukavan keskitason hotellin 300–700 pesolla per yö (18–42€/yö), kaksi-kolme ruoka-annosta päivässä, erilaisia aktiviteettejä muutaman kerran viikossa sekä kaikki maansisäiset bussimatkat yhtä lentoa lukuun ottamatta. Katuruokaa saa edullisimmillaan yhdellä eurolla ja kalleimmasta ravintolaruuasta maksoimme 15€/hlö. Karibianmeren rantakohde Isla Mujeres oli hieman muuta maata kalliimpi, jossa keskikulutus nousi 6 eurolla/henkilö muuhun maahan verrattuna.

Panama

Panama

14 päivää 1053 euroa

Panama on Costa Rican ohella yksi Väli-Amerikan kalleimpia maita ja meidän päiväkulutuksemme siellä oli 75,30€ eli 37,60€/hlö. Asumisesta maksoimme keskimäärin 30€ per vuorokausi ja ruokaan kulutimme päivässä vähän päälle 20 euroa. Teimme paljon ruokaa itse, mutta kävimme myös välillä ulkona syömässä jolloin maksoimme keskimäärin 7-12€ yhdestä annoksesta. Emme liikkuneet paljon Panamassa joten rahaa ei palanut kuin yhteen bussilippuun ja muutamiin taksikyyteihin. Aktiviteetteihin kuten elokuvalippuihin ja nähtävyyksiin käytimme kahdessa viikossa rahaa yhteensä 50 euron edestä.

Singapore

Singapore

10 päivää 996 euroa

Singapore on yksi Aasian kalleimmista maista ja meidän keskivertokulus päivää kohden oli 49,80€ per henkilö. Tällä rahamäärällä sai pienen huoneen yhteisellä wc:llä, joka maksoi 18,50€/hlö/vrk. Söimme joka päivä ravintoloissa sekä ruokakojuilla, ainoastaan aamiaistarpeet ostimme kaupasta. Käytimme myös rahaa erilaisiin aktiviteetteihin, kuten elokuvissa käyntiin, huvipuistoon ja eläintarhaan.

Thaimaa

Thaimaa

78 päivää 3665 euroa

Thaimaassa meidän keskivertokuluksemme päivää kohden oli 23,50€ per henkilö. Tällä rahalla sai edullisen bungalowin/huoneen kahdelle hintaluokassa 7,5–22 €/yö. Koska ruoka Thaimaassa on halpaa, söimme vain ulkona, pääasiassa katukeittiöissä sekä edullisemmissa ravintoloissa. Aktiviteetit rajoittuivat mopon vuokrauksiin ja nähtävyyksiin. Kaikki matkat tehtiin paikallisbusseilla ja junilla. Päiväkohtaista keskiarvoa nosti huomattavasti Etelä-Thaimaan lomakohteissa vietetyt viikot, verrattuna Keski-Thaimaan pieniin kaupunkeihin.

Tsekki

Tsekki

3 päivää 420 euroa

Vietimme pitkän viikonlopun Prahassa, jossa päiväkulutuksemme oli 70€/hlö. Majoituimme uuteen neljän tähden hotelliin, joka söi hieman yli puolet päiväbudjetista. Loput rahat käytimme ulkona syömiseen, nähtävyyksiksi riitti tutustuminen Vanhaankaupunkiin ja sen ympäristöön. Praha on Euroopan mittapuulla edullinen kaupunki ja sieltä saa helposti lounaan alle 5 eurolla ja illallistakin juomineen 15 eurolla.

Vietnam

Vietnam

62 päivää 3480 euroa

Vietnamissa keskivertokulutus päivää kohden oli 28€ per henkilö. Majoituksesta maksoimme yleensä 11–18 euroa/yö, jolla sai perusmukavan hotellihuoneen kahdelle. Pikkuravintoloiden ja katukojujen ruoka on edullista, 0,40–2€, kun taas turistipaikoissa ja vähän hienommissa ravintoloissa annos maksaa 3-10 euroa. Me ostimme Vietnamissa moottoripyörän ja siihen, varusteisiin sekä bensaan kului yhteensä 783€. Ilman mopoa päiväkulutus olisi ollut vajaa 24€/hlö, mutta tuolloin olisi rahaa kulunut muihin kulkuvälineisiin. Nähtävyydet eivät yleensä maksa 2-3 euroa enempää. Mikäli tykkää käydä baareissa, ei sekään vie vararikkoon, sillä oluen saa edullisemmillaan alle 0,20€. Vietnamissa elää helposti 20 eurolla per päivä, mikäli majoittuu edullisiin hotelleihin, syö paikallista ruokaa ja kulkee busseilla.

The United States Of America

Yhdysvallat

34 päivää 5280 euroa

Yhdysvalloissa kulutimme päivää kohden keskimäärin 155 euroa eli 77,50 € per henkilö. Majoituimme motelleihin, joiden kahden hengen huoneiden hinnat vaihtelivat 40–70 €/yö. Pääasiassa söimme vain kerran päivässä ulkona ja silloinkin halvemmissa ravintoloissa (diners) tai pikaruokaketjuissa. Aamiaisen ja iltapalan ostimme usein kaupasta. Keskimäärin kahden hengen ruokailuihin meillä meni rahaa 30€ per päivä. Autoiluun eli autonvuokraan, parkkimaksuihin ja bensaan käytimme rahaa noin 47 €/päivä. Erilaisiin aktiviteetteihin rahaa voi Yhdysvalloissa kuluttaa loputtomasti. Meillä menot vaihtelivat vajaan 8 euron luonnonpuiston sisäänpääsystä Las Vegasin Cirque Du Soleilin 180€ näytöslippuihin.

9 päivää 3138 euroa

Keskimääräinen päiväkulutuksemme oli 174€/hlö. Vietimme joulun New Yorkissa, jossa rahaa kului majoituksen ja ruuan lisäksi nähtävyyksiin, teatteriesityksiin ja etenkin shoppailuun (kallista elektroniikkaa).