Keväinen Berliini kuvina

Keväinen Berliini kuvina

Minne se aika taas hävisi?! Pariisin reissu kolkuttelee jo ovella emmekä ole ehtineet kirjoittaa vielä sanaakaan kuukauden takaisesta Berliinin reissusta. Korjataan asia saman tien.

Berliini oli juuri niin mahtava kuin muistin. Pidin itse asiassa pienenä erävoittona sitä, että sain 4 vuoden suostuttelun jälkeen myös Kristianin uskomaan sen ja ostamaan lentoliput kaupunkiin. Jännittyneenä kyselinkin reissun ensimmäisenä päivänä, että mikä on ollut ensivaikutelma Berliinistä. Oliko se niin ankea kuin Kristian oli kuvitellut? Muistan nimittäin itse miten suurena yllätyksenä minulle tuli se kuinka kaunis, eläväinen ja vehreä kaupunki Berliini on. Liekö koulun historian tunneilla ollut vaikutusta siihen että minulla, ja yllättävän monella on ollut kuvitelma siitä, että aikoinaan kylmän sodan jakamassa kaupungissa ei olisi oikein mitään näkemisen arvoista, pelkkiä harmaita betonitaloja vain.

Ilokseni Kristian suorastaan sekosi kaupungista. Juoksimme tuulispäinä kaupunginosasta toiseen ja yritimme imeä itsemme täyteen kaupungin energiaa. Sunnuntaina, kahden päivän kimpoilun jälkeen oli pakko luovuttaa ja todeta, että aika ei riitä. Tänne on päästävä uudelleen. Haaveissa on jo, että vuokraisimme joku kesä asunnon Berliinistä muutamaksi viikoksi, että olisi kerrankin kunnolla aikaa. Kuten Kristian sanoi, miksi matkustaa New Yorkiin asti kun meillä on Berliini naapurissa. Niinpä!

Ps. Loppuun vielä yksi ravintolavinkki. Jos on aikaa vain yhdelle hyvälle ravintolalle, niin kannattaa suunnata Mitteen Monsieur Vuongiin. Tämä trendikkäiden berliiniläisten kansoittama ravintola ei ota vastaan pöytävarauksia, mutta ainakin lounaan ja illallisen välisenä aikana pöydän sai viikonloppunakin suht helposti. Ravintolasta saa 10 euron hintaan taivaallisen hyvää vietnamilaista ruokaa kivoissa puitteissa. Menkää! 🙂

– Suvi

PÄIVÄ BERLIINISSÄ

Tryp Berlin Mitte Hotel 65€/yö (2hh)
aamiainen hotellilla 10€
döner kebab 3,50€
tuoppi 3€
3 pv:n Berlin WelcomeCard 25,50€
kahvi ja kakkupala 4,5€
illallinen pitkän kaavan mukaan 30€

Yhteensä: 141,50€

 

Kurkkaa myös nämä

9 Responses to Keväinen Berliini kuvina

 • Kea

  Harvinaisen kivoja kuvia – tykkäsin!

 • No-niin, kannatti odottaa! Berliinin haaste New Yorkille on kyllä pakko käydä katsomassa ihan omin silmin 😉

  • suuntanamaailma.com

   Hyvä idea, haastetaankin teidät käymään Berliinissä. Haasteen voiton pitäisi olla suht helppo, sillä riittää, että olette nopeampia kuin Kristian (jonka matkaan taivuttelu kesti 4 vuotta) 😀

 • Hauskan näköinen reissu 🙂 Mun viime visiitistä onkin jo aikaa, joten täytyypä korjata tilanne mahd. pian!

 • Teea

  Oijoi, upeita kuvia!! Kiitos matkakuumeen nostatuksesta, viikon päästä Berliiniin <3!!!

 • Jenni

  Oon reissannut tosi vähän euroopassa, mutta Berliini on kyllä valloittava! <3

 • Antti

  Upeita kuvia, tuli ehkä hieman matkakuumetta nyt.. ehkä Berliini olisi hyvä vaihtoehto 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.