Kaksi vinkkiä Pariisiin

Kaksi vinkkiä Pariisiin

Vuokraa polkupyörä

Unohda metro ja vuokraa polkupyörä. Liikkuminen pyörällä on ehdottomasti hauskempaa ja samalla näet kaupungin paljon paremmin. Vélib’-kaupunkipyörien vuokraus on edullista ja helppoa, tarvitset vain luottokortin. Yhden päivän lippu maksaa 1,70€ ja ensimmäiset 30 minuuttia saa pyöräillä ilmaiseksi. Ensimmäinen lisätunti maksaa euron, toinen kaksi, kolmas neljä, mutta budjettimatkailija käyttää pyörän puolen tunnin välein pyörätelineessä eikä maksa pyöräilemisestä mitään.

Kannattaa ladata puhelimeen Velib-sovellus, josta näkee kaikki kaupungin pyörätelineet ja vapaat pyörät.

Pyörä

Nauti aamupala korkeuksissa

Vältä jonotus Eiffel-torniin ja mene sen sijaan Montparnasse tornin 56. kerroksen Ciel de Paris-ravintolaan aamupalalle (klo 7.30-11). 15 euron hinnalla saat perin ranskalaisen aamupalan croissantteineen ja patonkeineen ja näköalana on itse Eiffel-torni! Samalla saat napattua valokuvan Pariisista ikonisen Eiffel-tornin kanssa. Kuvan, jollaista ei Eiffel-tornin ylätasanteelta saa.

Älä sekoita ravintolaa Montparnasse tornin ylimmän kerroksen on näköalatasanteeseen. Tasanteelle pääsyliput maksavat 14,50€, kun ravintolasta saat aamupalan ja näkymän samaan hintaan.

Montparnasse

Ravintola

Eiffel

eiffel

eiffel2

Kurkkaa myös nämä

12 Responses to Kaksi vinkkiä Pariisiin

 • Maarit Johanna

  Kiitos superhyvistä vinkeistä! Pariisi kierretty kahdesti metrolla mutta pyörällä näkisi ihan varmasti hauskoja kujia joihin ei muuten eksyisi. Itse en ole koskaan käynyt edes Montparnassen alueella joten tuo aamupalapaikka olisi melko hyvä idea varsinkin kun Eiffeliä ei tarvitse mennä moikkaamaan enää paikan päälle 🙂

  • suuntanamaailma.com

   Kiva, jos vinkeistä oli hyötyä 🙂 Mekin suhasimme ensimmäisen päivän metrolla, mutta kun tajusimme miten mahtava kulkupeli pyörä Pariisissa on, sai metro jäädä. Kaupungissa on yllättävän paljon pyöräteitä ja sielläkin missä niitä ei ollut, uskalsi hyvin ajaa autokaistan reunaa. Pyörällä liikkuessa löysimme myös kivoja ravintoloita ja kahviloita ns. turistialueen ulkopuolelta, joihin emme varmasti olisi muuten eksyneet.

 • Jenni

  Oon käynyt Pariirissa pari kertaa ja kummallakin kerralla sahannut ympäriinsä metrokortilla. Viimeksi haaveilin kyllä pyörän vuokraamisesta kun oli kivat ilmat, mutta jotenkin se ajatus sitten kaatui pelkkään laiskuuteen! Teidän blogi kyllä on edelleen mun lemppari nro 1. Jatkakaa samaan malliin!

  – Jenni / http://no-more-lovesongs.blogspot.com

  • suuntanamaailma.com

   Oi, kiitos Jenni kivoista sanoista! Täällä on mielenkiinnolla seurattu sinun tulevaa Tansanian matkaa. Hyvä, että mummokin on nyt hengessä mukana 🙂

 • Upeita kuvia! Ja tuo pyörävinkki on kyllä hyvä. Pariisin matkasta on jo kymmenisen vuotta, joten siellä pitäisi kyllä käydä uudelleen. Muistan vihanneeni Pariisin metroa, joten fillari voisi todellakin olla varteenotetava vaihtoehto 🙂

 • Jake

  Nyt on luettuna läpi koko bloginne, 3 iltaa istuskelin ja matkailin kanssanne maailmalla 🙂 Hyviä vinkkejä paljon teiltä ja mitkä upeat kuvat, paljon nähty vaivaa niihin! Täällä töitä tehdään ja hiljaa, mutta vakaasti matkakassaa kartutetaan (röökikin jätettiin ja niistä säästyvät eurot lyhentämättöminä matkakassaan).

 • Mikael/Filmirulla

  Huikee tuo kaupunkipyöräsysteemi tuolla Pariisissa! Pyörällä kun näkee yleensä vähä eri tavoin kaupunkia. Kiitos siis vinkistä! 🙂

 • Pariisissa ei pyörää ole tullut kokeiltua, mutta Kööpenhaminassa kyllä – sielläkin se on tosi kätevä liikkumistapa!
  Viimeksi Pariisissa käydessämme minimoimme liikkumistarvetta valitsemalla hotellin sijainnin tarkkaan – suunnitelmissa oli myös retki (junalla) Normandian maisemiin, joten majoituimme Gare St Lazaren viereen – josta kyllä oli myös hyvät metroyhteydet moneen suuntaan.

 • Kaisa

  Aloin lueskelemaan blogianne eilen, kun jouduin kökkimään pienen taudin takia kämpillä täällä Filippiineillä. Olemme myös vuoden kestävällä turneella, nyt on kohta yhdestoista kk menossa ja on ollut hauska lukea ja huomata miten samanlaisia ajatuksia teillä on välillä ollut. Varsinkin tuo bucket list kirjoitus kolahti tänään kun mietin juuri mitä kaikkea muka piti tehdä tämän vuoden aikana matkustamisen lisäksi… On myös kiva aina lukea kirjoituksia samoista paikoista, missä itse olemme olleet. Tosi hienoja kuvia ja kivat tekstit! Olemme myös miettineet mitä teemme blogille matkan jälkeen, lähinnä kirjoitimme sitä tutuille, mutta jonkin verran muitakin lukijoita on tullut.Ennen kaikkia kirjoittamisesta on tullut mukava tapa… Ja miten paljon olisikaan unohtunut jos ei olisi kirjannut asioita ylös!
  Kiitos siis lukukokemuksesta ja hienoa että jatkatte vielä ison matkan jälkeenkin!

  -Kaisa/surfjaturf.blogspot.com

 • Riitta Rossi

  Onpa ihanat kuvat Pariisin yllä! Olen käynyt Pariisissa interrailillä vuonna 1980 ja sen jälkeen kerran lentokentällä pikaisesti koneen vaihtoa tekemässä Italiaan. Nyt olen toukokuussa menossa työkavereitten kanssa ja laitan nämä vinkit mieleeni. Ajattelin sitten itsekin kirjoittaa omaan blogiini kokemuksistani. Jutellaan sitten taas töissä matkustamisesta 🙂 ja kyselen neuvoja omaan blogiini http://www.pentbynkeiju.wordpress.com

 • Joanna

  Niin ihanat kuvat! <3

 • Mie

  Hieno ja hyvin kuvainnollistava. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.